Metron inštitut

Regionalni distributer motorjev znamke Zero Motorcycles za Slovenijo in Hrvaško

Zero SR/S

Zero SR/S

HITRO NAPREJ

SR/S je eden najbolj inovativnih, zmogljivih in pametnih Zero-jevih motorjev, ki ponuja odlično oblikovanje in vodilne zmogljivosti. SR/S prinaša najbolj napredno tehnologijo v hitro razvijajoči se industriji.

Brez napora do moči

SR/S zagotavlja 190 Nm navora in 82 kW moči s preprostim zasukom ročice za plin zahvaljujoč vrhunski zmogljivosti in učinkovitosti motorjev ZF75-10 in litij-ionski bateriji ZF14.4.

Kompaktni pogonski sklop se ponaša z inovativnim zračnim hlajenjem, ki povečuje dolgo življenjsko dobo, odpravlja večino rutinskega vzdrževanja in brez težav sproži SR/S do 124 m/h najvišje hitrosti. Z enim polnjenjem prinese domet 323 kilometrov z dodatkom Power Tank.

Inovativni sistem hitrega polnjenja deluje na veliki in rastoči mreži standardnih polnilnic tipa 2 in ponuja platformo, ki omogoča do tri neodvisne polnilne module. To omogoča edinstveno prilagodljivost in najhitrejšo zmogljivost polnjenja v liniji Zero. Z vsemi nameščenimi tremi moduli se lahko baterija SR/S v eni uri napolni do 95 odstotkov svoje zmogljivosti.

Edinstveno zasnovana koncentrična razporeditev motorne in nihajne osi zagotavlja optimalno arhitekturo za zagotovitev enakomerne napetosti pogonskega jermena in največji prenos navora na zadnje kolo, kar omogoča izkoristek celotne zmogljivosti novega pogona.

Lahkoten nadzor

Zahvaljujoč Zero Motorcycles inteligentnemu operacijskemu sistemu Cypher III in Boschevemu nadzoru stabilnosti (MSC) novi SR/S zagotavlja ravnovesje med močjo in stabilnostjo krmiljenja, kar postavlja nov standard za vrhunsko zmogljivost. Cypher III deluje kot središče za integracijo vseh sistemov motorja. Od Bosch-evega MSC-ja vse do Zero-jeve nadzorne plošče in aplikacije naslednje generacije, je vse brezhibno povezano za enostavno in intuitivno upravljanje.

Novi SR/S vključuje nov Bosch-ev MSC sistem za zagotavljanje ravnovesja med dinamičnimi pospeški in izboljšano stabilnostjo, ne glede na cestno površino in pogoje. Skupaj s sistemom Cypher III je delovanje MSC v celoti izkoriščeno, kar vodi v prvovrstno krmiljenje zavornega sistema ABS, nadzor zaviranja v ovinkih, nadzor oprijema in nadzor navora.

SR/S ponuja številne načine vožnje, ki vozniku omogočajo prilagajanje zmogljivosti motorja prek intuitivnega vmesnika aplikacije in nadzorne plošče naslednje generacije. Z načinom Street, Sport, Eco ali Rain in do 10 nastavljivih uporabniško določenih načinov SR/S obvlada cesto v vseh pogojih. Nenazadnje, motor je opremljen z dvojno radialno zavoro na sprednjem kolesu, ki dodaja novo stopnjo upravljanja, in naredi zaviranje prav
tako zabavno kot pospeševanje.

Enostavna povezljivost

Zero SR/S je zares pameten motor zahvaljujoč Zero operacijskem sistemu Cypher III. Je med prvimi komercialno dostopnimi motorji na trgu, povezan z mobilnimi omrežji in ves čas prenaša informacije v aplikacijo. Ta povezljivost omogoča motoristu spremljanje štirih (4) glavnih področij motorja: stanje motorja in opozorila, polnjenje, deljenje podatkov o vožnji ter nadgradnje in posodobitve sistema.
  1. Stanje motorja in opozorila: SR/S opozarja motoriste glede statusa motorja, vključno s prekinitvami pri polnjenju in prevračanjem ali drugimi napričakovanimi gibanji. Poleg tega pa funkcija »Find my Bike« motoristom omogoča, da vodijo zaznamke lokacije za motor ves čas.
  1. Polnjenje: SR/S ponuja nove razsežnosti udobja pri polnjenju z možnostjo daljinskega nastavljanja polnilnih parametrov, vključno s ciljnimi nivoji polnjenja, obveščanjem o napolnjenosti baterije (SoC), časovnim razporedom polnjenja in sledenjem polnjenja. Ta obvestila motoristom omogočajo nadziranje vseh vidikov polnjenja in spremljanje stanja polnjenja tudi ko niso ob motorju.
  1. Deljenje podatkov o vožnji: Motoristi lahko zbirajo, podoživljajo in delijo obsežne podatke o svoji vožnji skozi aplikacijo. Motor beleži lokacijo, hitrost, kot naklona, moč, navor, napolnjenost baterije in porabljeno/regenerirano energijo. Motoristi lahko predvajajo vsako vožnjo in se tudi odločijo za nalaganje dodatne vsebine za snemanje in delitev svoje celotne izkušnje. Motoristi imajo tudi možnost, da ostanejo njihovi podatki anonimni.
  1. Nadgradnje in posodobitve sistema: Nove posodobitve in diagnostične zmogljivosti omogočajo motoristom, da na daljavo prenesejo najnovejšo različico operacijskega sistema Cypher III in tako zagotovijo optimalno delovanje ter dostopijo do izboljšanih funkcij.

TEHNIČNE LASTNOSTI

Domet pri mestni vožnji

259 km / 323 km s Power Tank opcijo

Domet pri vožnji po avtocesti (113 km/h)

132 km / 166 km s Power Tank opcijo

Domet pri kombinirani vožnji

176 km / 219 km s Power Tank opcijo

Največji navor

190 Nm

Največja moč

82 kW @ 5000 rpm

Najvišja hitrost (max)

200 km/h

Največja kapaciteta

14,4 kWh

Povprečni strošek polnjenja

2,60 €

Čas polnjenja (standard)

4,0 ure (100 % napolnjen) / 3,5 ure (95% napolnjen)

Čas polnjenja s 6 kW Rapid Charge opcijo

1,3 ure (100 % napolnjen) / 0,8 ure (95% napolnjen)

Teža

229 kg

Višina sedeža

787 mm

Garancija baterijskega paketa

5 let / neomejeno kilometrov

Domet pri mestni vožnji

259 km / 323 km Power Tank opcijo

Domet pri vožnji po avtocesti (113 km/h)

132 km / 166 km s Power Tank opcijo

Domet pri kombinirani vožnji

176 km / 219 km s Power Tank opcijo

Največji navor

190 Nm

Največja moč

82 kW @ 5000 rpm

Najvišja hitrost (max)

200 km/h

Največja kapaciteta

14,4 kWh

Povprečni strošek polnjenja

2,60 €

Čas polnjenja (standard)

2,0 ure (100 % napolnjen) / 1,8 ure (95% napolnjen)

Čas polnjenja s 6 kW Rapid Charge opcijo

1,0 ure (100 % napolnjen) / 0,5 ure (95% napolnjen)

Teža

234 kg

Višina sedeža

787 mm

Garancija baterijskega paketa

5 let / neomejeno kilometrov

Cenik

Zero SR/S Standard

ZF14.4
22.750
00
  • Možnosti in dodatki:
  • Power tank: 3.943,00 €
  • Dodatni 6 kW polnilec: 3.660,00 €

Zero SR/S Premium

ZF14.4
25.080
00
  • Možnosti in dodatki:
  • Power tank: 3.392,00 €
  • Dodatni 6 kW polnilec: 3.050,00 €